Page content

article content

9 Tips over het werken met Epoxy

Epoxy, is zo leuk om mee te werken, maar je moet wel een aantal dingen goed in de gaten houden. Daarom deel ik 9 tips voor het werken met Epoxy met jou.

Belangrijk is dat je geen Bister ​kan gebruiken!

Bister is niet watervast, gebruik daarom geen Bister wanneer je met epoxy wil werken. De Bister zal zich met de Epoxy vermengen.

  1. Kies de juiste Epoxy. Er zijn inmiddels vele soorten Epoxy, laat je daarom goed voorlichten welke epoxy voor jou het beste is, dat hangt af van wat je ermee wil gaan doen. Ik werk met de Epoxy gemaakt voor de kunst en he afwerken van foto’s omdat deze Epoxy speciaal gemaakt is om een mooie glanzende toplaag op je kunst werk te gieten.
  2. Wel of geen UV toevoegen dat ligt aan welke epoxy je gebruikt, laat je dus goed informeren in de winkel waar je het koopt.
  3. De mengverhouding deze is per merk verschillend lees de gebruiksaanwijzing goed en hou je daar ook nauwkeurig aan. Sommige merken werken met volume en andere met gewicht.
  4. Temperatuur van je werkplek is heel belangrijk het mag niet te koud zijn tijdens het werken maar ook niet tijdens het droog proces 20/21 graden is mooi. Zorg ook dat er geen temperatuur wisselingen zijn en je Epoxy ook op temperatuur is.
  5. Mengen, roer minimaal 3 minuten, zet de timer hiervoor aan. Werk hier ook nauwkeurig en haal je roer stokje regelmatig lang de zijkant van de mengbeker en ga afwisselt rechts dan weer links om zodat je zeker bent dat je alles roert. Als je klaar met roeren bent giet je de Epoxy altijd over in een andere beker.
  6. Werktijd kan zijn van 15 minuten tot een uur dit verschilt ook weer per Epoxy. Zorg dus altijd dat voor je gaat mengen alles klaar ligt want zodra je de 2 componenten gaat mengen gaat je verwerkingstijd in. Het spreekt voor zich dat je epoxy die gemengd is niet kan bewaren.
  7. Latex handschoenen zorg voor voldoende passende latex handschoenen niks is zo vervelend om met te grote handschoenen aan te moeten werken.
  8. Luchtbellen kunnen ontstaan tijdens het gieten, laat je epoxy na het gieten eerst een half uur met rust, en ga dan pas met een heattool de luchtbellen verwijderen. Door de hete lucht zal de luchtbel naar de oppervlakte komen.
  9. Waterpas, het is belangrijk dat je werk waterpas ligt voor je gaat gieten. Wist je dat er op jou mobiel een waterpas zit? Handig wanneer je met Epoxy werkt want wanneer je gaat gieten moet je werk waterpas liggen. Google even op “waterpas (…..)mobiel”!

Comment Section

0 reacties op “9 Tips over het werken met Epoxy

Plaats een reactie


*


like

like

Phoenix WebsitePhoenix Website