Marion Linnenbank

A creative life is a happy life

Marion Linnenbank

Ik ben geboren in Haarlem, Nederland op 28 maart 1959.

Mijn moeder was creatief en ik was als kind ook creatief, ik hebben samen heel wat geknutseld. En waren altijd op zoek naar nieuwe technieken. Na school wilde ik naar de mode-academie, waarna ik begon te werken als patroonmaker bij Canda (een merk van C & A). Ik ben in 1980 met Fred getrouwd en we hebben twee kinderen, Serajah en Tom ook beiden creatief. 

Serajah heeft de handwerken in haar vingers en Tom is een graffitikunstenaar. 

Ik heb altijd al de kleding voor de kinderen gemaakt daar kon ik al mijn creativiteit verliezen.

In 1995 begon ik in een buurthuis met het geven van verschillende creatieve cursussen, zoals striptekenen, knutselen maar  ook kooklessen voor kinderen. Toen mijn dochter afstudeerde als bloemist, werd ik enthousiast over het werken met natuurlijke materialen. En in 1998 starte ik met Atelier de Hooischuur en ik huurde een atelier in de buurt van Purmerend, waar ik woon. In 2000 was er een ruimte in de bedrijfsverzamelgebouw Peacock in De Rijp, en daar ben er nog steeds.

De naam Atelier de Hooischuur is ontstaan omdat ik met hooi ben begonen in het geven van workshops. Later is zijn daar natuurlijke materialen bij gekomen. 

pas jaren later kwam ik in contact met Powertex en in 2006 werd ik de trainer van Powertex Nederland. Nu werk ik alleen met Powertex en aanvullende bijzondere materialen zoals Epoxy.


Lesgeven is mijn kracht

Mijn passie is lesgeven, ik geef al meer dan 20 jaar workshops in mijn atelier. Maar sinds 2016 geef ik met veel plezier ook online workshops. Hier kan ik mijn gevoel van lesgeven meer en meer in verliezen, stap voor stap neem ik je mee naar alles waar Powertex voor staat.